Școala altfel

“Şcoala altfel” este un program naţional al cărui scop este să contribuie la dezvoltarea competenţei de învăţare şi a abilităţilor socioemoţionale în rândul elevilor.Programul naţional “Şcoala altfel” oferă un spaţiu de experimentare în care atât cadrele didactice, cât şi elevii sunt încurajaţi să îşi manifeste creativitatea şi să îmbine într-un mod atractiv teoria cu aplicaţile ei din viaţa de zi cu zi, învăţarea cu preocupările individuale într-un context favorabil dezvoltării personalităţii elevilor.

Obiectivele şi activităţile proiectate sunt relaţionate cu preocupările elevilor şi vin în completarea experienţei de învăţare pe discipline amplificându-le componenta socioemoţională şi legătura cu viaţa de zi cu zi. Elevii sunt încântaţi de acest program și participă cu interes, pentru că pot dobândi competenţe și abilităţi într-un mod plăcut. Este de fapt “Şcoala care ne place”

În anul școlar 2016-2017, Consiliul profesoral a ales desfășurarea programului în două etape, dintre cele propuse de MENCS-31.10-4.11. 2016 pentru ciclul gimnazial și în luna mai 2017 pentru ciclul primar.

Prof. înv. prim Stela Vârgoliu

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail