Sanatatea incepe din farfurie

Sănătatea începe din farfurie

IMG_7355

Săptămâna “Şcoala Altfel” pentru ciclul primar din şcoala noastră, s-a încheiat vineri, 27 aprilie 2018 cu o activitate desfăşurată în parteneriat cu Selgros Agigea.

Clasa III 399

Selgros Cash&Carry România împreună cu Chef Cezar Munteanu derulează pentru al şaselea an consecutiv, programul educaţional „Sănătatea începe din farfurie”. Lansat în 2012 prin colaborarea cu Asociația Chef Cezar, programul Selgros contribuie la formarea opțiunilor copiilor pentru o alimentație sănătoasă. Proiectul de educaţie gastronomică învață copiii să devină mai conştienți de alegerea alimentelor, a produselor naturale, care provin din surse locale și să îşi formeze obiceiuri de mâncat sănătoase.

Clasa III 422

Peste 200 de elevi din Şcoala Gimnazială Nr.1 din Eforie Nord, însoţiţi de cadre didactice şi părinţi au fost luat parte la o lecţie antrenantă de nutriţie sănătoasă. Au învăţat cât de important este să dezvolţi obiceiuri alimentare încă de la o vârstă fragedă. Copiii au nevoie de o relaţie echilibrată cu alimentaţia, iar disciplina strictă în alimentaţie creşte rezistenţa lor faţă de o nutriţie sănătoasă.

Anul acesta, acţiunile se concentrează pe creşterea afinităţii şi ataşamentului copiilor faţă de legume şi fructe – super-alimente ale unei nutriţii echilibrate. Acestea sunt transformate, pe baza atributelor lor principale, în personaje supereroi de benzi desenate, cu superputeri, cu care copiii să se identifice şi care să le servească drept modele.

Clasa III 437

Elevii din clasele I-IV incluşi în program vor urma lecţii împreună cu Chef Cezar, unul dintre cei mai cunoscuţi şi carismatici bucătari din România, precum şi cu profesorii din şcoli. Acestea vor fi continuate acasă, individual sau alături de părinţi, prin materiale educaţionale şi de divertisment.

Cei mici nu sunt în general mari fani ai fructelor şi legumelor sau sunt foarte selectivi, principala barieră fiind gustul. Prin combinaţii de alimente şi tehnici de gătire, unele poate necunoscute părinţilor, reinventăm sau dăm mai mult gust legumelor şi fructelor, făcându-le astfel mai prezente în mesele zilnice ale celor mici. Educaţia copiilor prin joacă şi sprijinirea părinţilor cu informaţii şi sfaturi practice de gătit sunt elemente esenţiale ale evoluţiei spre o alimentaţie echilibrată şi sănătoasă.

Clasa III 430

Copiii de astăzi sunt adulţii de mâine şi este de datoria noastră să îi formăm într-un spirit al echilibrului în ceea ce priveşte alimentaţia. De aceea, ne dorim să îi apropiem mai mult pe copii de legume şi fructe şi să ajungă să le îndrăgească. Iar alături de specialişti să le oferim părinţilor o mână de ajutor pentru a înţelege că o nutriţie fără excese este calea potrivită pentru o viaţă sănătoasă.

Clasa III 432

Pe lângă gaşca de supereroi condusă de Chef Cezar Munteanu care a dorit să-i convingă pe elevi că a mânca, trebuie să rămână o plăcere sănătoasă, un aport mare la reuşita acestei acţiuni l-au avut şi o parte din angajaţii magazinului Selgros Constanţa Sud: Andrei Alexandru Istrate, Cristian Ionuţ Bogdan, Roxana Vlad, Alina Cocuţ, Ciameta Anca, Paula Mihai, Raluca Craciun ,alături de conducerea magazinului.

La sfârşitul acestei activităţi, toţi copiii au primit materiale promoţionale şi alimente sănătoase care să-I determine să îndrăgească fructele şi legumele, iar acestea să ocupe un loc mai important în farfuria zilnică. Nu au fost trecute cu vederea nici acţiunile de educaţie durabilă, copiii, părinţii şi cadrele didactice fiind îndrumate să acceseze materiale online importante, broşuri dedicate celor mici şi celor mari, cu sfaturi de urmat pentru alimentaţie sănătoasă.

Clasa III 450

Broşura dedicată copiilor poate fi descărcată de aici:http://www.selgros.ro/catalog/gasca-supereroi?id=75 Caietul de exerciţii pentru copii poate fi descărcat de aici: http://www.selgros.ro/catalog/brosura-retete?id=74 Broşura de reţete şi sfaturi pentru părinţi poate fi descărcată de aici:http://www.selgros.ro/catalog/caiet-lucru?id=73

Profesor Stela Vârgoliu

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail