Proiectul Erasmus +

2r

Proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, în cadrul Programului Erasmus+.
Conținutul prezentului material reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar Agenția Națională și Comisia Europeană nu snt responsabile pentru modul în care conținutul informației va fi folosit.

Scoala Gimnaziala Nr. 1 Eforie Nord  beneficiază în perioada 2015-2017 de o finantare nerambursabila în valoare de 11.730 euro din partea Agentiei Nationale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) prin programul Erasmus +. Este singura scoala din judetul Constanta al carei proiect a fost aprobat pentru finantare la Actiunea cheie 1, proiecte de mobilitate scolara pentru anul 2015.
Erasmus+ este noul program al Uniunii Europene pentru educatie, formare, tineret si sport pentru perioada 2014-2020. Prin Actiunea cheie 1, proiecte de mobilitati, Erasmus+ permite dezvoltarea profesionala a personalului didactic si nedidactic din învatamântul preuniversitar, prin participarea la activitati de formare ce au loc în alta tara decât tara de origine.
Denumirea proiectului este “Viata scolii în dimensiune virtuala. Comunicare creativa pe platforme digitale”.
Descrierea proiectului
Proiectul “Viata scolii în dimensiune virtuală. Comunicare creativă pe platforme digitale” porneste de la realitatea noua, impusa de progresul vertiginos al tehnologiei si extinderea folosirii dispozitivelor mobile de ultima generatie în rândul elevilor. Proiectul pe care ne propunem saîl parcurgem vizeaza familiarizarea profesorilor cu utilizarea tehnologiilor moderne în activitatea didactica.
Obiectivele specifice pe care ni le-am propus sunt:
– Dezvoltarea unei platforme digitale interactive cu acces deschis catre profesorii si elevii scolii, construita ca un spatiu de învatare si socializare
– Imbunatatirea activitatii la clasa prin utilizarea metodelor interactive de învatare-predare si a tehnologiilor informatice.
– Imbunatatirea activitatii profesionale si metodice proprii prin participarea la cursuri de formare în strainatate si prin publicarea de lucrari metodice inspirate de cursurile la care au participat profesorii.
– Dezvoltarea colaborarii scolii cu institutii de învatamânt preuniversitar din Europa si cu institutii de formare continua a cadrelor didactice din Europa.
Proiectul prevede 3 mobilitati pentru 6 cadre didactice.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail