Proiect de parteneriat – Dialog intercultural în spaţiul european

b1c79957-8681-4fbf-a99f-2040f094a592În perioada 16.10.2019 -18.10 2019, Școala Gimnazială Nr.1 din   Eforie Nord a fost gazda unei delegații din Istanbul, Turcia.

Delegația formată din reprezentanți ai Prefecturii Esenyurt Istanbul, ai Inspectoratului Școlar Esenyurt Istanbul și din directori ai Şcolii Beylikdüzü İbrahim Feridun Tınaztepe İlkokulu, Esenyurt Bey Koop, Ali Cebi Ortaokulu Istanbul, Republica Turcia a efectuat prima vizită de lucru din cadrul proiectului internaţional de înfrățire cu titlul  „Dialog intercultural în spaţiul european ”, încheiat între instituția noastră de învățământ și Şcoala Beylikdüzü İbrahim Feridun Tınaztepe İlkokulu. IMG_7788

Echipa de proiect a unității de învățământ din Eforie Nord este formată din: director,  prof. Neacșu Iuliana, prof. Tudose Roxana Elena, prof. Badea Gabriela, prof. Gemil Meral. Aceştia au însoţit partenerii turci atât în cadrul instituţiei şcolare, cât și pentru vizitarea unor obiective turistice din Constanţa precum Muzeul de Istorie şi Arheologie Constanța, Moscheea Carol I, Catedrala „Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel”.

75e0aa4f-ed62-4cb8-a2c8-0274f4cf32c5Au avut loc întrevederi la Primăria Orașului Eforie, Prefectura Constanța, Consulatul General al Republicii Turcia la Constanţa, unde s-a discutat despre proiectele educaţionale pe care şcolile din România le-au încheiat deja cu instituţii de învăţământ din Turcia, dar au vizat și proiectele europene din domeniul educaţiei, de tipul Erasmus.

Oaspeţii s-au arătat încântaţi de modul în care au fost întâmpinați, de o03c3cf62-8adf-44f2-bacb-0a678f93795fspitalitatea românească, dar și de felul în care colectivul de elevi și cadre didactice s-a pregătit pentru această vizită.

Acest parteneriat înseamnă pentru elevi şi cadre didactice o lecţie exemplară referitoare la diversitate, sub toate aspectele ei (socială, culturală, etnică, religioasă), iar faptul că aceştia pot avea acces la astfel de experienţe le oferă şansa de a-şi însuşi nu doar cunoştinţe şi valori de interrelaţionare,  ci şi atitudini de acelaşi tip, precum şi competenţe de comunicare  într-o  limbă străină.

Director Prof. Iuliana Neacşu

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail