Clasa aVIII-a B în “Școala altfel”

În perioada 31 octombrie-4 noiembrie s-a desfășurat săptămâna “Școala altfel” la ciclul gimnazial. Elevii clasei a VIII-a B, în colaborare cu doamna dirigintă, au organizat un program variat care a împletit activități distractive și educative.

În prima zi a săptămânii s-a desfășurat carnavalul „Halloween la noi în clasă” iar elevii au avut ocazia să-și etaleze costumațiile și să-și prezinte felinarele făcute din dovleci scobiți cu mare artă.

Vizita la Observatorul Seismologic Dobrogea Eforie Nord și întâlnirea cu domnul Edvin Murat le-a oferit elevilor informații despre situația monitorizării cutremurelor în Dobrogea dar și în alte zone ale lumii.

Vizita a fost urmată de activitatea ecologică Coast Watch.  Pe sectorul Steaua de Mare-Acapulco s-au produs multe modificări ca urmare a acțiunilor de lărgire a plăjii desfășurate anul trecut. Plaja este foarte lată și am putut observa prezența cochiliilor unor scoici de tip nou în zonă, probabil aduse cu nisipul folosit la lucrări. Starea de curățenie a plăjii în zona monitorizată este foarte bună.

Vizionarea filmului artistic Împăratul muștelor realizat după romanul omonim al lui William Golding a fost urmată de dezbateri despre importanța regulilor pentru funcționarea sitemelor sociale.

Excursia de documentare la Constanța a vizat vizitarea Muzeului Național de Istorie și Arheologie și a Edificiului Roman cu Mozaic. Mare a fost bucuria când am constatat că elevii din județ au acces gratuit în cele două obiective! Un popas la moscheea Carol I din Piața Ovidiu le-a permis elevilor să urce în minaret de unde au admirat  priveliștea minunată asupra părții vechi a Constanței. Plimbarea a continuat pe faleză unde am privit cu tristețe la Cazinoul aflat într-o stare de degradare avansată. Vizita la Acvariu a fost însă un prilej de uimire și amuzament în fața bazinelor pline cu pești din diferite zone ale lumii cu aspecte și culori ciudate.

Ca orice vizită în Constanța, și aceasta s-a încheiat la McDonalds, moment apreciat de toți după o plimbare atât de lungă.

Vineri băieții au participat la activitățile sportive și pentru prima oară au câștigat. “Așa de plecare, 2 victorii. Suntem campioni!!!” după cum spunea Siviu, căpitanul echipei.

A fost o săptămână plăcută și bogată în evenimente interesante!

Dirigintă prof. Florina Șerbu

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail