Văliug 2017…o tabără de neuitat

Vara înseamnă pentru mulți noi călătorii, prieteni, locuri noi, distracție, într-un cuvânt…tabără. În școala noastră, a devenit deja tradiție organizarea taberei de vară pentru elevii din ciclul gimnazial.

În acest an, am hotărât să ne îndreptăm către Văliug, o localitate aflată în Munții Semenic. O zonă pitorească, înconjurată de păduri, peisaje de basm, dar și de  atmosfera de liniște și relaxare dată de Lacul Gozna pe malul căruia ne-am petrecut câteva ore de neuitat.IMG_1177

Nu aveam cum să nu vizităm în cele șapte zile, locurile pentru care este renumit Banatul.  Cascada Bigăr…un fenomen al naturii de o rară frumusețe, având forma unei ciupercuțe acoperite în totalitate de un mușchi verde peste care apa se prelinge dantelat sub razele de soare, ne-a făcut să ne desprindem cu greu de acest peisaj, nu înainte de a imortaliza momentul în zeci de fotografii.

Un alt loc vizitat a fost complexul mulinologic de la Rudăria, întins de la ieșirea din localitatea Eftimie Murgu pe o lungime de 2-3 km pe Valea Rudăriei, unde măcinatul grăunțelor este o datină pe care azi rudărenii o păstrează ca pe o comoară.

Plimbarea cu vaporașul spre Cazanele Dunării ne-a ajutat să descoperim impresionanta  statuie a lui Decebal a cărei construcție a durat 10 ani, dar și Tabula Traiana, o placă memorială veche de peste 2000 de ani, dedicată de împăratul Traian victoriei Imperiului Roman asupra Regatului Dac. Drumul a continuat către Cazanele Mari până la Peștera Ponicova de unde ne-am întorIMG_1511s încântați de minunățiile văzute.

Focul de tabără organizat în ultima seară, ne-a adus în suflet sentimente diferite: fericire că ne aflăm într-un loc deosebit, alături de oameni dragi, dar și tristețe pentru că zilele acestea minunate aveau să se sfârșească în curând.

Tabăra Văliug va rămâne pentru toți cei prezenți o tabără de neuitat.

  Prof. Iuliana Neacșu

 

 

 

 

 

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail